Možnosti produkce bioenergie ve zvoleném zemědělském podniku ve vyšších polohách - Bárta, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Zvolený zemědělský podnik Zemědělské družstvo Skalka - Jankov hospodaří v Jihočeském kraji nedaleko města České Budějovice. Byla zde provedena analýza vnitřní struktury zemědělské soustavy za desetiletou řadu 1998 - 2007. Jako vstupní data pro analýzu byly použity plochy sklizně a výnosy plodin, spotřeba minerálních hnojiv, stavy skotu. Na základě provedené analýzy byly s využitím metody C-bilance vypracovány návrhy vnitřní struktury zemědělské soustavy, při zaměření na produkci bioenergie: obilí pro výrobu bioetanolu, řepky pro výrobu bionafty, na bioplyn
The possibilities of bioenergy production in a chosen agricultural farm in higher elevations
Keywords: zemědělská soustava; C-bilance; produkce bioenergie; agricultural system; carbon balance; bioenergy production