Výchovné možnosti, tradice ve velikonočním období v pedagogice volného času mládeže - Kadeřábková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem Bakalářské práce je rozvynutí tvořivosti, výchovy pro tradice ve velikonočním období také navodit představu tradičních zvyků, jak u nás, tak i v různých zahraničních zemích, přiblížit a oživit tvorbu velikonočních ozdob a různých velikonočních technik barvení vajíček. Teoretická část práce se zabývá výchovou volného času a velikonočními tradicemi, symboly a svátky. Dále se zde mluví o tradicích v různých zemích. V závěru se popisují techniky malování kraslic. V praktické části je kladen důraz na výtvarný projekt, který je určen mladým lidem od 15 - 25 a zaměřuje se na využití tradic ve volném čase. Práce poukazuje na využití technik barvení vajíček.
Education Possibilities, the Tradition during Easter Holidays in the Pedagogy Free Time Young People
Keywords: pedagogika volného času; pedagogika; výchova; výchovné styly; Pedagogy free time; pedagogy; education; education styles