Citlivost hybridního šťovíku k virovým infekcím - Lomnická, Anna (Jihočeská univerzita, 2008)
Šťovík Uteuša byl infikován mechanickým přenosem šťávou virem mozaiky ředkvičky a virem žluté mozaiky vodnice. Byly pozorovány příznaky infekce. Přítomnost virů byla potvrzena pomocí PCR a sekvenací.
Susceptibility of a hybrid sorrel to viral infections
Keywords: šťovík Uteuša; virus mozaiky ředkvičky; RaMV; virus žluté mozaiky vodnice; TYMV; sorrel of Uteush; Radish mosaic virus; RaMV; Turnip yellow mosaic virus; TYMV