Nádorová imunoterapie a možnosti zesílení jejího účinku - Kvardová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem této práce bylo studium nádorové imunoterapie založené na kombinaci TLR7 signalizace a aktivace fagocytózy nádorových buněk. Především bylo cíleno na nové možnosti zesílení jejího efektu. Byla studována možnost odstranění imunosupresivních bariér (MDSCs a adenosinu) pomocí chemoterapie či enzymů - adenosin-deaminázy a purinnukleosid-fosforylázy. Efekt působení enzymů byl studován in vivo i in vitro. Další možností zesílení imunoterapie byla modulace terappie s využitím látek o nižší molekulové hmotnosti.
Cancer immunotherapy and the possibility of enhancing its effect
Keywords: Nádorová onemocnění; imunoterapie; TLR agonisté; adenosine; MDSCs; Cancer; immunotherapy; TLR agonist; adenosine; MDSCs