Výskyt janovce metlatého v okolí dálnice D6 v úseku Karlovy Vary - Sokolov - Václavíková, Marie (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem této bakalářské je zmapování výskytu janovce metlatého ve vymezené oblasti - podél silnice D6 v úseku mezi Karlovými Vary a Sokolovem. Posouzení podmínek výskytu a porovnání s podmínkami v jiných lokalitách. První část zahrnu-je obecné informace o rostlinném druhu a výskytu. V druhé kapitole jsou vymezeny oblasti prováděného terénního výzkumu. Ve třetí - praktické části je podrobně popsán výzkum janovce metlatého ve vymezených oblastech. V závěru jsou shrnuty všechny výše zmíněné kapitoly.
Occurrence of Scotch broom in the vicinity of the D6 highway in the section Karlovy Vary - Sokolov
Keywords: janovec metlatý; expanzivní rostliny; CHKO; D6 Karlovy Vary - Sokolov; Cytisus scoparius; Cytisus scoparius; Scotch broom; invasive weeds; Expansive plants; D6 highway