Chov psa domácího - výukový a osvětový program na sekundárním stupni základních škol - Kosová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2019)
V rámci bakalářské práce byl navržen výukový a osvětový program na téma Chov psa domácího. Zároveň byly ověřeny znalosti tohoto tématu u žáků 9. tříd základních škol. Otestováno bylo celkem 157 žáků z pěti škol a jednoho víceletého gymnázia v Jihočeském kraji. Účastníci byli testováni prostřednictvím nestandardizovaného didaktického testu. Účinnost výukového programu byla navíc ověřena ve dvou devátých třídách základních škol a v jedné třídě víceletého gymnázia pomocí systému pretest - posttest, kdy žáci dostali stejný test před absolvováním výukového programu, a přibližně dva týdny po něm. Z výsledků práce je patrné, že žáci mají základní povědomí o chovu psa domácího, ale absolvováním výukového programu došlo k viditelnému prohloubení znalostí.
Breeding of dog - educational program for secondary level of primary schools
Keywords: základní škola; chov psa domácího; pes domácí; domestikace; péče o psa domácího; základní anatomie psa domácího; didaktické testy; výukový program; Jihočeský kraj; primary school; domestic dog breeding; domestic dog; domestication; dog care; basic anatomy of domesctic dog; didactic tests; educational program; South Bohemian Region