Domácí násilí mezi partnery - Hrádková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá domácím násilím mezi partnery. Teoretická část je rozdělena na jednotlivé kapitoly, které definují pojem domácího násilí a historický pohled na domácí násilí. Dále popisuje cyklus a akty domácího násilí, včetně psychologického profilu násilníka a stádia, kterými týrané ženy procházejí. Praktická část obsahuje vlastní výzkum šetření. Technikou šetření je dotazník, kterým se alespoň částečně pokusím zjistit, jaké představy a názory mají muži a ženy o muži, který se dopouští domácího násilí a jakých forem.
Domestic Violence in Partnership
Keywords: agrese; domácí násilí; příčiny; akty; psychologický profil násilníka; stádia prožívání domácího násilí; aggression; domestic violence; the causes and the acts of domestic violence; psychological profile of an abusive person; the stages of experience of domestic violence.