Sběr a analýza dat z inteligentního včelího úlu - Širhal, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá vytvořením technického a programového vybavení inteligentního včelího úlu za účelem sběru dat. Měřenými charakteristikami jsou teplota, vlhkost, hmotnost včelího úlu a záznam včelího bzukotu. Tyto charakteristiky jsou měřeny za pomocí dostupných technologií z oboru IoT. Jedná se tedy o jednoduché jednočipové součástky s jednoznačným zaměřením. V práci je také zahrnuto vytvoření programové obsluhy těchto měření a následné komunikaci se vzdáleným serverem. Zdokumentována je také programová vybavenost vzdáleného serveru, jak po stránce analýzy příchozích hodnot, tak také jejich zobrazení. Software je tvořen v programovacím jazyku Python.
Collection and analysis of intelligent beehive data
Keywords: Inteligentní úl; analýza dat; senzor teploty; senzor vlhkosti; nahrávání audia včel; Frourierova transformace; server; dokumentová databáze; JSON; Raspberry Pi; Intelligent beehive; date analyze; temperature sensor; humidity sensor; bee audio record; Fourier transform; remote server; document database; JSON; Raspberry Pi