Mezinárodní standardy účetního výkaznictví v prostředí malých a středních podniků - Heroutová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce na téma ''Mezinárodní standardy účetního výkaznictví v prostředí malých a středních podniků'' se zabývá problematikou účtování v malých a středních podnicích. Již v tomto roce vstoupí v platnosti nové Mezinárodní standardy účetního výkaznictví pro malé a střední podniky, které s sebou přinesou mnoho změn. V teoretické části práce je popsán proces vývoje mezinárodních standardů, vymezení těchto podniků a uživatelů účetních závěrek pro tyto podniky, účetní výkaznictví pro malé a střední podniky. Dále obsahuje nevýhody, které plynou z uplatnění IFRS v plném rozsahu pro malé a střední podniky. Druhá část bakalářské práce zahrnuje vlastní průzkum a jednotlivě probrané standardy.
International Financial Report Standards in environment for Small and Medium-sized Entities
Keywords: Mezinárodní standardy účetního výkaznictví v prostředí malých a středních podniků; princip veřejného zájmu; účetní závěrka; účetní praxe.; International Financial Report Standards in environment for Small and Medium-sized Entities; principle of public utility; closure of account; accountant praxis.