Fantastické prózy Dina Buzzatiho - Machová, Taťána (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je představit fantastická díla Tatarská poušť a Sessanta racconti Dina Buzzatiho. Po úvodu do fantastické literatury následuje praktická část, která se věnuje popisu tří bází povídek nalezených v souboru. Je popsána jejich syžetová linie společně s fantastickými motivy a jejich konkrétním zpracováním. Poslední část práce se věnuje motivickému rozboru románu Tatarská poušť s důrazem na fantastické téma paktu s ďáblem.
Fantastic Narrative of Dino Buzzati
Keywords: Dino Buzzati; Tatarská poušť; Sessanta racconti; fantastická literatura; motivický rozbor; Dino Buzzati; The Tartar Steppe; fantastic literature; italian short stories; motif analysis