Zpracování témat v oblasti FM pro výuku matematiky na ZŠ s podporou počítače - Vávrová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá úrovní a podporou finančního vzdělávání ve světě, především ve státech Evropy, a České republice. Seznamuje s navrženou učební pomůckou pro základní školy zaměřenou na vzdělávání v oblasti financí s podporou počítače a obsahuje popis jejího mechanizmu. Součastí práce je popis a závěry z výuky podpořené tímto nástrojem. Přílohou práce je CD s vytvořenou výukovou pomůckou.
Elaboration of topics in the area of financial mathematics for elementary school computer-supported mathematics classes