Projektová dokumentace venkovského rodinného domku v rozsahu pro vydání stavebního povolení. - Šimková, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem je návrh malého venkovského rodinného domku pro čtyři obyvatele s minimálními pořizovacími náklady v rozsahu, který vyžaduje stavební úřad pro vydání stavebního povolení. V této práci navrhuji dvě varianty rodinných domů, z nichž zvolím tu vhodnější, která bude splňovat požadavky čtyřčlenné rodiny a zároveň nenaruší krajinný ráz a venkovské prostředí. Navrhla jsem optimální dispoziční řešení domu, které odpovídá současným nárokům na moderní bydlení. Při navrhování rodinného domu jsem respektovala legislativu týkající se stavby rodinného domu, územní plán obce a požadavky na projektovou dokumentaci. Dále jsem se zabývala otázkou vhodného výběru stavebních konstrukcí a materiálů. Vyhotovila jsem ucelenou práci, která poskytne představy o důležitosti vhodného projektu pro venkovské prostředí.
The project documentation of a country family house on a scale needed for building licence.
Keywords: Vesnický rodinný dům; Projektová dokumentace; Stavební povolení; Územní plán; country single-family house; project documentation; building licence; local plan