Užití divadelních prvků při výuce na malotřídní škole v Horním Dvořišti. - Štoudková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá užitím divadelních prvků při výuce na malotřídní škole v Horním Dvořišti. Teoretická část je věnována diskuzi nad problematikou běžného vzdělávání a dramatické výchovy. Pozornost je směřována k uchopení a teoretickému zázemí dané problematiky a jednotlivým přístupům k jejímu studiu. Podrobněji jsou studovány metody použití dramatických prvků při běžném vyučování. Zvláštní prostor je zde vymezen popisu specifického prostředí malotřídní školy v Horním Dvořišti. Empirická část práce je vystavěna na užití zjištěných teoretických poznatků v praxi při běžném vyučování na prvním stupni základní školy v Horním Dvořišti. Cílem práce je posoudit vhodnost a účelnost užití divadelních prvků při běžném vyučování formou pozorování, volného dotazníku, rozhovorů a supervizí ředitelky školy.
Specific use of theatre elements in education for mixed age classes in Horní Dvořiště.