Rodičovské vyhoření v kontextu intenzivního rodičovství - Krejcar, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Téma rodičovského vyhoření je poměrně novým fenoméne. Možná proto je v současné době v centu zájmu mnoha studií. Pro rodičovské vyhoření je charakteristický kupříkladu emoční odstup od dítěte nebo znechucení z rodičovské role. Zajímalo nás, zda tento fenomén má souvislost s intenzivním rodičovským, pro který je typické investování velké množství času, peněz a energie do výchovy dítěte, za účelem co nejlepšího vývoje. Ukazuje se, že tento přístup může být pro rodiče velice zatěžující, ale i přes to je velice rozšířený, zejména v západních zemích.
Parental burnout in context of intensive parenting
Keywords: Rodičovské vyhoření; Intenzivní rodičovství; mateřství; rodičovství; Parental Burnout; Intensive parenting; Maternity; Parenting