Tvořivé proměny odpadových materiálů v mateřské škole - Reitharová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá využitím odpadového materiálu v mateřské škole na základě prožitku, manipulaci a experimentu. Skládá se ze tří částí. Z teoretické části, praktické části a přílohy. V teoretické části se budu zabývat druhy odpadových materiálů, jejich popisem a ekologií jako výchovou v předškolním věku.V praktické části budu vycházet z metodických postupů založených na prožitkové hře a manipulaci s odpadovým materiálem. Metodické postupy vychází z každodenního tématu v mateřské škole.
Creative transformation of waste materials in kindergarten
Keywords: odpadový materiál; ekologická výchova; metodické postupy; experiment; waste materials; ecological; metodology; expenence