Pohybová aktivita mužů v období Covid-19 se zaměřením na indoor cyklistiku - Zahrádka, Roman (Jihočeská univerzita, 2023)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou, jak se první vlna Covid-19 promítla na pohybové aktivitě v indoor cyklistické aplikaci ROUVY. Toto téma jsem si zvolil na základě toho, že jako zaměstnanec firmy Virtual training (která je výrobcem již zmíněné aplikace) jsem pozoroval zvýšený zájem o aplikaci právě v období rozpuku této nemoci. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem se toto období promítlo na pohybové aktivitě, konkrétně na počtu ujetých km, výkonnosti, nastoupených metrech, spálených kalorií, počtu aktivit a nárustu nových uživatelů. Testovaný vzorek tvořil 50 probandů (mužů) ve věkovém rozmezí 40-50 let. Potřebná data, jsem získal z firemní databáze Heidi SQL. Následně jsem výsledky zaznamenal do tabulek. Na základně výsledků jsem zjistil to, co jsem předpokládal. Ve všech zkoumaných bodech došlo k nárustu oproti stejnému období předchozího roku. Výsledky jsou velice zajímavé i pro vedení firmy, což může ovlivnit i budoucí strategii (vývoj aplikace, cílení na různé skupiny potencionálních uživatelů, atd.).
Physical activity of men in the Covid-19 period with a focus on indoor cycling
Keywords: Indoor cyklistika; pohybová aktivita; Covid-19; virtuální realita; rozšířená realita; zdraví; virtuální trénink; Indoor cycling; physical activity; Covid-19; virtual reality; augmented reality; health; virtual training