Problematika ocenění specifických nemovitostí - zemědělská farma - Kubínová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2020)
V této diplomové práci je řešeno oceňování zemědělských staveb cenou obvyklou a zjištěnou. Dále je zpracován přehled základních pojmů týkajících se oceňování nemovitostí. Tato práce je zaměřena na oceňování budov a hal, které jsou nejčastějším typem zemědělských staveb. V praktické části je podrobně popsána a oceněna zemědělská farma. Cena obvyklá bude stanovena porovnáním s obdobnými typy nemovitostí. Cena zjištěná bude určena nákladovým způsobem na základě nejnovější vyhlášky č. 188/2019 Sb.
Issues of valuation of specific real estate - agricultural farm
Keywords: Oceňování; zemědělská stavba; hala; pozemek; cena obvyklá; cena zjištěná; Valuation; agricultural building; hall; land; usual price; observed price