Legislativní úprava neziskových organizací v České republice - Koubíková, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce mapuje legislativní rámec a podmínky fungování neziskového sektoru v České republice. Nejprve se zaměřuje na vývoj neziskových organizací v historii, následně pak na jejich současný stav. Dále se zabývá problematikou nejednotné terminologie a obecnou charakteristikou neziskových organizací. Druhá kapitola nabízí ucelený přehled oblastí a činností, kde se neziskovost projevuje, a to z hlediska legislativy v platném znění. Třetí kapitola se věnuje nestátním neziskovým organizacím. Zde je popsána jejich struktura a fungování dle platné legislativy.
Legislative Regulation of the Non-profit Organizations in the Czech Republic
Keywords: neziskový sektor; nezisková organizace; nestátní nezisková organizace (NNO); legislativní úprava neziskového sektoru; právní formy NNO; non-profit sector; non-profit organization; non-profit government organization (NGO); legislative regulation of the non-profit sector; juristic form of non-profit goverment organizations