Současný učitel občanské výchovy - Řabková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zaměřuje na kvalifikační charakteristiku současného učitele občanské výchovy a současný stav výuky tohoto předmětu. V teoretické části budou objasněny pojmy: kvalifikovanost, aprobovanost, průřezová témata, učebnice občanské výchovy, občanská výchova v Rámcově vzdělávacím programu. Empirický výzkum bude proveden kvantitativně formou dotazníkového šetření. Cílem práce je zjistit, jaká je kvalifikovanost současných učitelů v kraji Vysočina. Dále tato práce zjišťuje, jak jsou tito učitelé spokojeni se současným vzdělávacím obsahem vyučovacího předmětu občanská výchova.
Current teacher of civics
Keywords: občanská výchova; výchova k občanství; průřezová témata; vzdělávací obsah; současný učitel; Rámcově vzdělávací program pro základní vzdělání; Civics; citizenship education; cross-cutting themes; educational content; current teacher; General education program