Cura Animarum v pastoračním okruhu Milevsko - Benešová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá historií a vývojem milevského pastoračního okruhu a má dvě části. V první části práce se pojednává o historii každé farní obce samostatně. Časově je zde zpracováno období od vzniku jednotlivých obcí, někdy s malým přihlédnutím i k dobám ještě dřívějším, do období druhé světové války. Druhá část práce zahrnuje období od druhé světové války do roku 1989 a pojednává o milevském pastoračním okruhu jako celku, vývoj tohoto celku se snaží zasadit do kontextu doby, a v jednotlivých událostech se obrací do různých míst této oblasti. V milevském pastoračním okruhu jsou tyto farnosti: Milevsko, Nadějkov, Sepekov, Hodušín, Opařany, Květov, Lašovice, Kostelec nad Vltavou, Bernartice, Veselíčko, Stádlec, Rataje, Kovářov, Předbořice, Chyšky, Jistebnice a Klučenice.
Cura Animarum in the Pastoral Region of Milevsko
Keywords: Historie; pastorace; Milevsko; komunismus; komunistické procesy; premonstráti; farnost.; History; Pastoral; Milevsko; Communism; Communistic Trials; Premonstratensians; Parish