Počítačové modelování interakce plazma-materiál: tok částic - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá počítačovým modelováním interakce plazmatu s povrchem pevného materiálu, a to především stanovením toku elektricky nabitých částic k povrchu. Hlavní důraz je kladen na studium tohoto jevu pomocí programu COMSOL Multiphysics. Po úvodní kapitole, v níž je stručně charakterizováno čtvrté skupenství hmoty - plazma, následuje kapitola seznamující se základními technikami počítačového modelování. Ve třetí kapitole je představen software pro technické výpočty, jehož užití je v následující kapitole prakticky demonstrováno na příkladu spojitého modelování. Poslední část práce tvoří ukázkové výstupy tohoto modelu. Závěrem je zhodnocení celé bakalářské práce a možnosti jejího dalšího využití.
Computer modeling of plasma-material interactions: particle flow
Keywords: plazma; počítačové modelování; software pro technické výpočty; plasma; computer modeling; software for technical computing