Profesionální onemocnění ve zdravitnictví vzhledem ke kategorizaci prací - Berková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Resortu zdravotnictví patří v počtu hlášených nemocí z povolání střídavě druhé až první místo. Na tom se podílí především onemocnění přenosná a parazitární. Za sociální péči jsou počty hlášených profesionálních onemocnění minimální
Professional diseases in healthservice according to the categorization of jobs
Keywords: nemoci z povolání; kategorizace prací; biologický činitel; zdravotničtí pracovníci a pracovníci sociálních služeb; occupational diseases; categorisational of jobs; biological agent; healthcare professionals and social service