Andersonville, the Auschwitz of the Civil War in the United States, in Word and Film - Lhoták, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá Andersonville. Toto místo sloužilo jako koncentrační tábor Konfederovaných států během Americké občanské války. Hlavním zaměřením práce je popsání toho, jak je Andersonville vyobrazen v historické knize MacKinlay Kantora a dalších knihách zabývajících se tímto tématem. Tento knižní popis je poté porovnáván s filmovým zpracováním Johna Frankenheimera, a je tudíž porovnáno, jak se tyto dvě zpracování sobě podobají či liší, a jak jsou obě daná zpracování věrná historickým faktům.
Andersonville, the Auschwitz of the Civil War in the United States, in Word and Film
Andersonville Auschwitz občanské války ve Spojených státech, slovem i filmem
Keywords: Andersonville; román; film; porovnání; Andersonville; novel; movie; comparison