Výuka cizích jazyků s využitím dramatické výchovy - Novotná, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním tématem této bakalářské práce je výuka cizích jazyků s využitím dramatické výchovy a jejích prvků. První dvě kapitoly charakterizují cizí jazyk a dramatickou výchovu. Důležitou součástí je přehled metod a cílů cizojazyčného vyučování. Ve třetí části této bakalářské práce je popsána integrace předmětů a jsou zde uvedeny konkrétní příklady, jak lze dramatickou výchovu využít ve výuce cizích jazyků. Konkrétní hodiny, ve kterých se využívá dramatických prvků jsem měla možnost vidět na Základní škole Marjánka a v různých školách v Norsku.
Teaching foreign languages with the use Drama
Keywords: Dramatická výchova; dramatické činnosti; výuka; cizí jazyk; výukové metody; hra; integrace předmětů; Drama education; drama activities; teaching; foreign language; teaching methods; game; integration of subject