Mýtus a sen. - Nováková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozbor symbolického a archetypálního rozměru antického mýtu, biblického příběhu a pohádky. Věnuje se zároveň výkladu snů, které jsou v daných artefaktech explicitně zmíněny. První část práce je věnována vymezení teoretických východisek se zřetelem na práci se sny ve freudiánské a jungiánské psychoterapii. Hlavní část se věnuje výkladu a srovnání literárních artefaktů a snů v nich obsažených.
The Myth and Dream.
Keywords: artererapie; výklad snů; hlubinná psychologie; Sigmund Freud; Carl Gustav Jung; art therapy; dream analysis; depth psychology; Sigmund Freud; Carl Gustav Jung