Specifika práce s autistickými klienty v týdenním stacionáři - Rozboudová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá zjištění specifik práce s autistickými klienty v týdenním stacionáři organizace Autis centrum, o.p.s. zde v Českých Budějovicích. Práce se v teoretické části zaměřuje zejména na přiblížení pojmu autismus a co s tímto pojmem souvisí. Nedílnou součástí práce je představení služby týdenního stacionáře, kterou organizace poskytuje. Praktickou část tvoří kvalitativní výzkum, který je realizován za pomoci polostrukturovaného rozhovoru s pracovníky přímé péče v týdenním stacionáři.
Specifics of working with autistic clients in weekly residential care
Keywords: autismus; poruchy autistického spektra; pracovník v přímé péči v sociálních službách; triáda problémových oblastí; týdenní stacionář; autism; autism spectrum disorders; direct care worker in social services; triad of problem areas; weekly residential care