Kostel sv. Jana Nepomuckého v Nových Mitrovicích (1722-1726). Objednavatelé, stavební historie a funkce - Jankulárová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem této práce je farní kostel sv. Jana Nepomuckého v obci Nové Mitrovice nedaleko Spáleného Poříčí v západních Čechách. Bakalářská práce se bude věnovat nejenom stavebnímu popisu památky ale bude také zjišťovat za jakých okolností byla stavba zahájena a co jí předcházelo. Klíčovým momentem, této bakalářské práce bude také snaha o vyjasnění otázky autorství stavby a následně bude památka přesvědčivě zasazena do kontextu typologicky srovnatelné pozdně barokní sakrální architektury v českých zemích.
The church of St. John of Nepomuk in Nové Mitrovice (1722-1726). Patrons, building history and function
Keywords: Kostel sv. Jana Nepomuckého v Nových Mitrovicích; Anna Polyxena Clary Aldringen; pozdně barokní architektura; Nové Mitrovice; Church of St. John of Nepomuk in Nové Mitrovice; Anna Polyxena Clary Aldringen; late baroque architecture; Nové Mitrovice