Využití biblických motivů ve volnočasových aktivitách - Kapounová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá zpřístupněním Bible mládeži, metodami a technikami, které lze při práci s ní využít, přičemž se podrobněji věnuje využití hudby při práci s Biblí. První část je teoretickým úvodem, kde je především objasněno, proč se s Biblí setkávat. Dále jsou zde uvedeny základní informace potřebné pro uspořádání biblického setkání pro mládež. Druhá část začíná návodem, jak zařadit jednotlivé metody a techniky do biblického setkání, a následně zpracovává konkrétní metody a techniky, které lze při práci s Biblí využít. Třetí část se pak věnuje hudební teorii a konkrétním hudebním metodám a technikám.
The Use of Biblical Motives in Free Time Activities
Keywords: Bible; volný čas; pedagogika volného času; metody práce s Biblí; práce s mládeží; pastorace mládeže; užití hudby při práci s Biblí; náboženská výchova; bibliodrama; the Bible; leisure time; pedagogy of leisure time; methodology of work with the Bible; work with young people; pastoral work with young people; usage of music with working with the Bible; religious pedagogy; bibliodrama