Struktura společenstev herbivorního hmyzu externě žeroucího na vrbách - Volf, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
V této práci byl studován vliv sekundárních metabolitů, morfologie listů a fylogeneze hostitelských rostlin na složení společenstev herbivorního hmyzu externě žeroucího na vrbách.
Community structure of leaf-chewing insect on willows
Keywords: herbivorie; Salix; sekundární metabolity; trichomy; specific leaf area; fylogeneze vrb; herbivorní hmyz; složení společenstev; herbivory; willow; secondary metabolites; trichomes; specific leaf area; Salix phylogeny; leaf-chewers; community structure