Projektová dokumentace jednogeneračního rodinného domku v Rudolfově v rozsahu pro vydání stavebního povolení. - Zemanová, Alice (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá základními, běžně používanými stavebními pojmy, pokouší se o osvětlení principu kreslení projekčních výkresů a seznamuje s legislativními předpisy, které celý proces výstavby provází. Dále předkládá možnosti ohledně používaných stavebních materiálů. Přináší tak základní informace o dřevostavbách, o zděných konstrukcích a funkci zateplování a uvádí druhy střešních krytin. Popisuje pozitiva i negativa klasických zdrojů vytápění a přináší informace o alternativách využívajících nevyčerpatelné přírodní zdroje. Zmiňuje i nejpoužívanější způsoby výplně otvorů, tj. dřevěná a plastová okna. Prezentuje názory několika odborníků k často diskutovaným tématům ve stavebnictví a představuje nové trendy jako jsou tepelná čerpadla, solární kolektory a rekuperace. Výsledky práce obsahují stručného popsání dvou variant řešení, ocenění rodinného domu a zjištění předběžných nákladů na výstavbu, dále pak textovou část projektu - technickou zprávu a výpočet energetického štítku obálky budovy.
A project documentation of a onegeneration family detached house in Rudolfov written in an immensity needed to issue the building licence
Keywords: rodinný dům; ocenění nemovitosti; energetický štítek obálky budovy; alternativní zdroje vytápění; dřevostavba; detached house; valuation of real estate; energy demands; alternative ways of heating; wooden building