Andrej Fridman: Procházka pohádkovým lesem - Bočarov, Vadim (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této diplomové práce je zmapovat život, klavírní tvorbu a pedagogický přínos soudobého ruského skladatele Andreje Leonidoviče Fridmana. V analytické části pak přiblížit jeho pedagogicky zaměřený a vyhledávaný sborník klavírních skladeb pod názvem Procházka pohádkovým lesem, s komparační snahou o analýzu jeho hudebně jazykové mluvy s podobnými formami minulosti.
Andrey Fridman: The walk by fairytales forest
Keywords: Andrej Leonidovič Fridman; život; klavírní dílo; rozbor sborníku Procházka pohádkovým lesem komparační metodou; Andrej Leonidovič Fridman; biography; piano works; analysis of piano cycle Walking Through Fairy-tales Forest by comparison method