Komunikace s dětmi z dětského domova prostřednictvím procesu tvorby - Vanďurková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komunikací prostřednictvím procesu tvorby s dětmi žijícími v ústavní výchově. Práce upozorňuje na problematiku psychických deprivací u dětí v kontextu procesu tvořivosti, poukazuje na specifika výtvarné tvorby a terapeutické aspekty práce v tomto zátěžovém prostředí. Dále poukazuje na východiska pro analýzu výtvarné tvorby a charakteristické znakosloví výtvarného projevu v dětském domově.
Communication with children from children's home through process of creation
Keywords: dětské domovy; proces tvořivosti; výtvarná tvorba; children's homes; process of creativity; art