Síla okamžiku - Konečná, Dominika (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá českou a světovou fotografií 1.poloviny 20.století. Další kapitoly jsou věnovány dvěma důležitým osobnostem fotografie a jejich různým přístupům: černobílá fotografie zachycující "rozhodující okamžik" Henri Cartier-Bressona a jako protipól práce Františka Drtikola v ateliéru. Praktickou část tvoří cyklus digitálních fotografií na téma "Síla okamžiku".
The Power of a Moment
Keywords: Fotografie; světlo; stín; reportáž; dokument; Photoraphy; light; shadow; report; document