Fungování center Basic a LITE v České republice - Řádová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá popisem fungování doučovacích center Basic a jazykových škol LITE. V teoretické časti jsou uvedeny alternativní směry ve vzdělání, které s těmito centry souvisí, a je prezentována Aplikovaná Scholastika, pod kterou centra Basic a LITE náleží. Je také popsáno postavení Aplikované Scholastiky ve světě. V praktické části je popsána studijní technologie používaná v centrech Basic a LITE všeobecně, a pak jsem se již podívala do konkrétních vyučovacích hodin Basicu a LITE a popsala svá pozorování. Výzkum popisuje fungování těchto institucí v ČR. Popisuji také další aktivity center a zamýšlím se nad klady a zápory tohoto vyučování.
The Functioning of the centers Basic and LITE in the Czech Republic
Keywords: Aplikovaná; Basic; Hubbard; LITE; scholastika; studijní technologie; Applied; Basic; Hubbard; LITE; scholastics; study technology