Daňová optimalizace využití daňových rezerv na opravy hmotného majetku - Součková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rezerv na opravy hmotného majetku a jejich využití k optimalizaci daně z příjmů, jak právnických osob, tak i fyzických osob. Tato problematika je rozvinuta v teoretické části práce, která je zaměřena zejména na právní předpisy regulující tvorbu a čerpání rezerv zákonných a účetních. Práce analyzuje vliv tvorby a čerpání rezerv na opravu hmotného majetku na daň z příjmů. V druhé části práce jsou řešeny rezervy na opravy hmotného majetku u konkrétního subjektu, jejich komparace s možnostmi financování oprav jinými způsoby a s výnosy potencionálních investic.
Tax optimization of the use of tax reserves for repairs of tangible assets
Keywords: rezerva; daň z příjmů právnických osob; oprava hmotného majetku; základ daně; reserve; tax of corporate income; repairs of tangible assets; tax base