Vliv využívání moderních manažerských metod a technik při řízení vybraných subjektů na jejich konkurenceschopnost - Baierová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Moderní podnik využívá takové manažerské metody a techniky, které urychlují proces řízení. Uplatňované metody řízení v organizaci pomáhají budovat systém podnikového řízení a mají příznivé nebo nepříznivé dopady na společnost, zaměstnance i zákazníky, konkurenci. Cílem této práce je analyzovat, provést srovnání a zhodnocení využívaných manažerských metod a technik při řízení společnosti KMP Bürotechnik, s. r. o. a LARM, a. s. Výzkumný soubor tvořilo 60 respondentů. Mezi nejčastěji uplatňované metody řízení patří brainstorming, techniky řízení dle cílů, delegování. Důležitou roli zde hrála také komunikace a motivace.
Usage of modern manager methods and technics by managing of chosen subjects to their competiton
Keywords: management; manažerské metody a techniky; konkurence; motivace; komunikace; management; management methods and techniques; competition; motivation; communication