Hospodářská krize a její dopady na export České republiky - Šetek, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je zhodnotit vliv hospodářské krize na export České republiky. Zároveň také analyzovat závislosti mezi zvolenými zeměmi v exportní oblasti. Práce je založena převážně na statistických datech a metodách statistické analýzy (popisná statistika a grafické výstupy). Prvním výstupem práce je zhodnocení ekonomické závislosti mezi Českou republikou a sousedními státy. Dále se práce věnuje také predikci vývoje v exportní oblasti směrem do budoucna.
Impact of economic crisis on the export of the Czech Republic
Keywords: Hospodářská krize; export; ekonomické dopady; statistika; ekonomické závislosti; Česká republika; Německo; Polsko; Rakousko; Slovensko; The economic crisis; export; economic impacts; statistics; economic dependency; Czech Republic; Germany; Poland; Slovakia