Náměty pro regionální výchovu a výuku místního regionu na 1. stupni ZŠ (na příkladu mikroregionu Vitorazsko) - Čuháková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce s názvem "Náměty pro regionální výchovu a výuku místního regionu na 1. stupni ZŠ (na příkladu mikroregionu Vitorazsko)" se zabývá problematikou výuky prvouky a vlastivědy na 1. stupni základní školy. Tvoří ji dvě části. V teoretické části je charakterizován region a praktická část, tedy didaktická je zpracována do podoby učebních textů a pracovních listů pro žáky 4. ročníků základní školy. Součástí je i Metodická příručka pro učitele a soubor her.
Suggestions for Regional Education and Instructions in Primary Schools - Regionally
Keywords: výuka místního regionu; mikroregion Vitorazsko; teaching local region; mikroregion Vitorazsko