Rozvojový potenciál vybraných obcí (na příkladu obcí Jihočeského kraje) - Kleinová, Irena (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části jsou vysvětlena klíčová slova s odkazem na autory a publikace, které se problematikou zabývají. Praktická část práce nejprve charakterizuje jednotlivé obce, následuje provedení SWOT analýz, které zachycují silné stránky, slabé stránky, příležitosti a ohrožení. Dále je popsán rozvojový potenciál jednotlivých obcí a závěrem jsou stanoveny směry jejich udržitelného rozvoje.
Development potential of selected municipalities (municipalities in the South Bohemian Region)
Keywords: konkurenceschopnost; infrastruktura; invence; inovace; investice; udržitelný rozvoj; obec; rozvojový potenciál; competitiveness; infrastructure; invention; innovation; investment; sustainable development; municipality; development potential