Entwicklung der deutchen Hochschulbildung im Rahmen des Bologna-Prozesses - Škodová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce je vylíčit průběh Boloňského procesu, popsat vývoj německého vysokoškolského systému v rámci vytváření Evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání, respektive v rámci realizace jednotlivých cílů Boloňského procesu. Dále tato práce poukazuje na důsledky zavedení nového studijního systému a na základě statistických údajů poskytuje přehled o kvantitativním vývoji německého vysokého školství.
Development of a higher education in Germany within the framework of the Bologna Process
Keywords: Vysoké školství v Německu; Boloňský proces; Lisabonská úmluva; Sorbonnská deklarace; Boloňská deklarace; Pražské komuniké; Berlínské komuniké; Bergenské komuniké; bakalářské/magisterské studium; Hihger education in Germany; Bologna Process; Lisbon convention; Sorbonne declaration; Bologna declaration; Prague comuniqué; Berlin comuniqué; Bergen comuniqué; Bachelor/Master study