Vztah Leidenské mutace a rezistence na aktivovaný protein C - Zemanová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce je vztah Leidenské mutace a rezistence na aktivovaný protein C. U pacientů s Leidenskou mutací a rezistencí na aktivovaný protein C jsem sledovala frekvenci tromboembolické nemoci a potratů v osobní i rodinné anamnéze. Poté jsem hledala, zda lze nalézt jiný faktor ovlivňující klinické projevy.
Relationship of Leiden mutation and activated protein C resistance
Keywords: Leidenská mutace; rezistence na aktivovaný protein C; FV Leiden; APCR; hyperkoagulace; trombofilie; Lieden mutation; FV Leiden; activated protein C resistance; APCR; hypercoagulation; thrombophilia