Perspektiva rozvoje klastrů v České republice - Červená, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem diplomové práce je analýza podmínek pro tvorbu klastrů v České republice a možnosti jejich dalšího rozvoje. Práce obsahuje charakteristiku minulého a současného operačního programu na podporu klastrů, analýzu současné situace v rozvoji klastrů v jednotlivých krajích České republiky a její porovnání pomocí komparativní metody s Rakouskem.V závěrečné části jsou shrnuty poznatky a informace získané prostřednictvím dotazníkového šetření a strukturovaného rozhovoru s manažerem klastru EKOGEN.
Cluster development perspektives in Czech republic
Keywords: klastr; klastrová politika; malé a střední podniky; Operační program Průmyslu a podnikání; Operační program Podnikání a inovace; konkurenceschopnost; cluster; cluster policy; small and medium business; Operational Programme Industry and Enterprise; Operational Programme Enterprise and Innovations; competitive advantage