Vliv velikosti a složení skupiny na reprodukci kooperativně se rozmnožujících druhů savců - Raimová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Ve své bakalářské práci, jsem sbírala data z literatury o vlivu velikosti skupiny a složení skupiny (věkem, pohlavím a zkušenostmi pomocníků) u kooperativně se rozmnožujících se savců. V této práci jsou shrnuté informace ze 44 studií, které vyhovovaly definici kooperativního rozmnožování a splňovaly podmínky pro zpracování do tabulky (Tab. 1.). Čtyřicet dva studií zkoumalo vliv velikosti skupiny. Sedmnáct studií se věnovalo složení skupiny.
The influence of group size and composition in cooperatively breeding mammals
Keywords: kooperativní rozmnožování; velikost skupiny; složení skupiny; pomocník; pohlaví pomocníka; věk pomocníka; zkušenost pomocníka; the cooperative breeding; group size; group composition; helper; helper's age; sex of the helper; helper's experience