Management malé měřické firmy - Matoušová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce klade a zodpovídá otázky ohledně podmínek pro vstup do podnikání v oboru zeměměřictví, dále pak podmínky právního řádu ČR pro zřízení a vedení malé měřické firmy a řešení jejích ekonomických a finančních náležitostí. Také je zde detailně popsána osoba podnikatele a osoba zeměměřiče. Pro jakési porovnání je v práci popsán zeměměřič pracující v Americe.
Management of small surveying company
Keywords: Zeměměřič/geodet; měřická firma; podnikání; management; podnikatel; fyzická osoba; právnická osoba.; Surveyor; surveying company; business; management; entrepreneur; corporeal person; corporation.