Teoretické podklady pro určení transportu erozí pro návrhovou srážku - Berka, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na erozní činnost a její následnou eliminaci, v podobě protierozních opatření. Zájmová oblast se nachází v katastrálním území Čížov u Jihlavy. Pro výpočet erozního ohrožení byla použita Wischmeier-Smithova rovnice. Na návrh má vliv několik faktorů. Jsou to srážkový úhrn, vegetační pokryv, půdní charakteristika, morfologie terénu a jiné.
Teoretical documents to determining transport erosion for design rainfall
Keywords: vodní eroze; protierozní opatření; CN-křivky; pozemkové úpravy; Wischmeier-Smithova rovnice; water erosion; antierosion measures; CN-curves; land adjustment; Wischmeier-Smith equation