Vysokonapěťový voltmetr pro indikaci, případně měření potenciálů - Váňa, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá experimentální konstrukcí bezkontaktního vysokonapěťového voltmetru pro měření potenciálů na základě obecně známých a dostupných podkladů. Cílem této práce je srozumitelný postup výroby, funkční měřicí přístroj, porovnání vlivu materiálu a tvaru elektrod na samotné měření. Dalším cílem práce je také obecné směrování k zužitkování nepotřebných nebo nefunkčních dílů a materiálů, běžně určených k likvidaci, využitelných v mnoha konstrukcích.
Hihg voltage measurement at atmospheric potentials
Keywords: Elektrostatický voltmetr; vysoké napětí; elektrický potenciál; experiment; Electrostatic voltmeter; high voltage; electric potential; experiment