Zpracování studie revitalizace malého vodního toku - Eibl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá možností revitalizace malého vodního toku a stavby malé vodní nádrže. Malé vodní toky a malé vodní nádrže jsou nejen krajinotvornými prvky v přírodě, ale slouží hlavně jako náprava vodního režimu v krajině. V minulosti probíhaly nevhodné způsoby úprav toků, pozemkových úprav, docházelo k zanedbávání vodních nádrží, a dokonce i k rušení vodních nádrží. Tím docházelo k poškozování ekosystémů, malé retenci vody v přírodě a k narušení přirozených funkcí vodních toků
Preparation of revitalization study for small water course
Keywords: revitalizace; malý vodní tok; malá vodní nádrž; vodní režim; retence; restoration; small water stream; small water reservoir; water regime; retention