Technologie pěstování lupin a sóji v podmínkách České republiky - Všetečka, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá problematikou technologie pěstování lupiny a sóji. V první řadě popisuje morfologické a biologické vlastnosti, rozebírá výběr vhodných odrůd, základní a předseťovou přípravu půdy a setí. Dále shrnuje technologii pěstování od přípravy půdy po sklizeň a úpravu semen. Součástí práce je také rozbor možného uplatnění obou rodů rostlin na českém trhu, jak pro lidskou spotřebu, tak ke zkrmování hospodářskými zvířaty. Taktéž je uvedena ekonomika pěstování.
Crop management of lupins and soya under conditions of the Czech Republic
Keywords: lupina úzkolistá; lupina bílá; lupina žlutá; sója luštinatá; technologie pěstování; narrow lupine; white lupine; yellow lupine; soy beans; technology of cultivation