Monitoring kvality života dětí předškolního věku - Fárová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala vlivem pravidelného cvičení jógy na zlepšení tělesného a psychosociálního zdraví dětí v mateřské škole pomocí tříměsíčního intervenčního pohybového programu. V teoretické části analyzuji danou problematiku, kde definuji potřebné pojmy důležité pro tuto práci, kterými jsou: děti předškolního věku, dětská jóga a kvalita života. Praktická část přináší výsledky o působení intervenčního pohybového programu na děti z cílové skupiny. Program je tvořen na bázi jógových cvičení pro danou věkovou skupinu. K ověření předpokladů byl použit dotazník PedsQL 4.0. Na základě zjištěných poznatků a naměřených výsledků jsem došla k závěru, že pravidelné cvičení jógy má blahodárný vliv na tělesné i psychosociální zdraví dětí předškolního věku.
Monitoring of live the quality of preschool children
Keywords: předškolní věk; jógová cvičení; jóga; mateřská škola; monitoring; preschool age; yoga exercise; yoga; nursery school; monitoring