Srovnání zápasového a tréninkového zatížení u hráček vybraných florbalových týmů druhé a třetí nejvyšší soutěže - Němcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce je zaměřena na porovnání zápasového a tréninkového zatížení žen v druhé a třetí nejvyšší florbalové soutěži. V období září 2019 - listopad 2019 byl v oddílech Spartak Pelhřimov, SK Jihlava - Žďár nad Sázavou B a Rudý Dračice MLADÝCH NADĚJÍ zaznamenán deník tréninkového zatížení a zápasů. Na základě deníků byly sestaveny tabulky jednotlivého zatížení. Poté byly sestaveny grafy, které zaznamenávají jednotlivé složky v procentech. Provedeným výzkumem jsme zjistili, že tréninková jednotka se mění v počtu odcvičených dnů za týden, i počtem odcvičených hodin u všech třech týmů. Tým Spartak Pelhřimov v daném období odtrénoval celkem 13 tréninků, které trvaly celkem 1 255 minut. Ženy z SK Jihlava - Žďár nad Sázavou B měly během tří měsíců nejdelší zatížení. Výsledný součet 5 410 minut odpovídá 51 tréninkům. Rudý Dračice dosáhly výsledného součtu 960 minut s počtem 13 tréninků. Nejnižší zápasové zatížení bylo vysledováno u týmu Spartak Pelhřimov a trvalo celkem 576 minut. Zápasové zatížení u dvou prvoligových týmů, bylo vyšší. Jihlava odehrála celkem 1 320 minut a Týn 1 155 minut. Hlavní rozdíl mezi druholigovým a prvoligovými týmy je především v zápasovém zatížení, které je ve druhé lize výrazně nižší.
Comparison of match and training load of selected floorball women teams of the second and third highest league
Keywords: sport; florbal; florbal žen; hygiena; zotavení; kondice; sport; floorball; women's floorball; hygiene; recovery; condition